duminică, 27 martie 2011

E o ratiune irationala ...


Ce e mai frumos decat o dimineata insorita de primavara? Eu ma trezesc, cu ideile deja fixate in minte despre ceea ce vreau sa fac azi. Pun de cafea, fac dus si ma imbrac repede, dar pastrez „sfantul” sfert de ora ca sa-mi savurez cafeaua si sa fumez o tigara. Ma asez in acelasi loc: pe balcon- lasand razele de soare sa ma alinte usor si sa ma mangaie pe fata: e o fita de-a mea. Va fi o zi frumoasa, stiu. Cad usor pe ganduri.. dar ma dezmeticeste brusc aroma de cafea. Imi iau geaca pe-un umar, cheile, geanta, portofelul si plec. D! Am uitat! Ma intorc, deschid usa la camera..doarme. Ma opresc in tocul usii, o privesc pret de cateva secunde si ma opresc acolo. Intotdeauna i-am spus ca pare un ingeras cand doarme. E dulce. II zambesc si plec. O las dormind.
Eu mi-am inceput deja o zi agitata. Primele cuvinte le-am schimbat cu un bun prieten, V, care lucreaza de ceva vreme la un proiect de viitor. Sunt mandra de el. Toti prietenii mei , nebunii din ziua de azi care „o ard” prin baruri si cafenele vor deveni oamenii de succes de maine. Ce m-as face fara ei? E o intrebare careia nu-i dau raspuns, pentru ca ma intalnesc pe scara cu vecinul de la parter care ma opreste mereu pentru conversatii banale.  De data asta e ceva nou: ii vin nepotii in vizita. Nu pot sa nu ma bucur. Trebuie sa fie o implinire mare FAMILIA.. si iar imi schimb ideile cand ies din scara si calc in aceeasi groapa in care ma impiedic mereu; dar nu ma mai enervez- m-am obisnuit cu ideea ca sunt o ametita incurabila. Din mers incerc sa-mi amintesc daca am incuiat usa, si imi incurc mainile printre portofel, geanta, ochelari, esarfa, chei, tigari, servetele..offf!!! ce greu e sa fii fata, ce greu e sa fii Giulia Grim!
Alerg din magazin in magazin in cautarea unui cadou pentru o prietena draga sufletului meu care a devenit mamica. Cu ajutorul vanzatoarei,  reusesc, in final, sa aleg ceva mai mult decat dragut pentru micuta Daria- Stefania. Printre atatea lucrusoare finute ma pierd intr-un univers inocent, ca o ploaie de primavara.  Mi se pare atat de indepartat momentul in care voi deveni si eu mamica, sa incalt un bebe cu botosei, sa-l imbrac la cravata, pantalonasi, sa fiu „mami”, sa primesc flori de 8 martie de la „tati”.. DIAGNOSTIC: visator profesionist.
Platesc doua facturi, ajung la salon, imi fac timp de o cafea cu o prietena, ajung intr-un final si la maternitate( asta dupa ce ma intorc dupa flori, pentru ca le uitasem), unde imi inchid telefonul si nu iau in seama timpul, pentru ca e un moment important. Vad si fericita mamica, ne intindem la povesti, imi mai povesteste lucruri de-ale femeilor maritate...
Acasa.
Eu: heeei. Ce faci?
D: :-<
Eu: De ce oftezi?
D: El..
Eu: Iar te-a suparat?
D: Cand nu ma supara?
...
Afara deja se innoureaza.
...
Eu:  Ce-a facut?
D:dfvdbdf junvgikud kuiueviknvie iuebriuerb grthrthgb tbhrth tbrth hbrth hbrthrtne w3fw hrrtyjo pjhbe wert nbvc uytgfds bvcxhgfdre wwerthfc dtgyj dfghuyt ertyhgvfcdsasd gfdfgh fghjbv tye rgh!!!!!! *
*: aceleasi idei, aceleasi concepte, aceeasi gandire de om imatur si inadaptat, aceleasi 3 explicatii pe care EL i le da, iar pe ea nu o multumesc.
Eu: Cand o sa intelegi ca meriti mai mult?
D: Simt ca ma sufoc, de parca as trai intr-o lume care nu e a mea, o lume in care nu pot sa ating nimic din ceea ce vreau si-mi doresc cu adevarat. Ma simt de parca as purta o camasa care ma strange, iar cand EL nu-mi intelege dorintele si placerile, traiesc senzatia unui om legat cu o camasa de forta. E atat de greu sa raspunzi unui zambet cu alt zambet? De ce pare greu sa oferi  sentimente pe care pretinzi ca le simti? E greu cand sa traiesc cu senzatia ca fghfthrth rthrth bhrth wert cvbn tds asxdcfg ytre fghuyt ghjiu fghuytgf xdcvbhygtf dfgytrde sdcfvghyt yuiokjhg cvbh. Ma asculti?
Eu: Nu.. A..da. Ai dreptate
Si nu-i dau dreptate doar din placerea de a afirma asta. Eu stiu cu certitudine ca iubire e atunci cand sentimentele sunt puternice in ambele parti, iar intr-o relatie este nevoie de doi. Unul singur nu poate lupta  in neant.
D:  EL zice ca n-am.
Eu: Eu zic ca ai. Hai la un ceai..si ne mai linistim.
..Moment in care observ ca era deja imbraca.
Eu:  Te pregateai sa pleci?
D: (fastalcindu-se) Pai ..stii..
Eu: Te-a lasat balta?
D: ...
Mergem intr-o cafenea primitoare, unde bem un capuccino de vanilie si ne intindem la povesti despre iubiri din liceu, despre fosta mea dragoste, despre excursiile din scoala generala. Aterizam cu picioarele pe pamant cand aud melodia care imi aminteste de I: Reflex- Sperante. [Oare unde esti?] E ringtone-ul telefonului ei..se uita, ma priveste, zambeste discret si spune: e A..
Acum urmeaza partea in care exemplific prezenta lui A, sau cel putin a apelului telefonic din partea lui:
A o suna pe D pentru  ca o place mult.
D ii raspunde la telefon lui A pentru ca si ea il place mult(dar inca nu are curajul sa o spuna cu voce tare)
Desi am mai spus asta intr-o postare mai veche, o voi repeta.. 
In viata noastra apar barbati, pe care ii iubim la intensitate maxima. Pe unii ii iubim pentru felul lor de a fi, pentru modul in care fac dragoste, pentru modul in care ne iubesc, pentru cuvintele frumoase pe care stiu sa ni le spuna, pe altii pentru ca ne sunt prieteni, pe altii pentru ca sunt frumosi. A e genul de baiat care merita sa fie iubit, sau cel putin apreciat, pentru sinceritatea din privirea lui, pentru inocenta cu care tine mana pe volan, pentru capacitatea de a fi un bun prieten, pentru modul in care isi arata sentimentele, pentru naturaletea lui, si pentru alte 100 de motive pe care eu nu le-am descoperit inca.
Incerc sa-mi revin din visarea in care m-a dus ringtone-ul melodiei prietenei mele, sa trec peste amintirea lui I, sa-mi impun ca nu ar trebui sa-mi pese unde e, cu cine, si nici ce face. Nu e treaba mea, pur si simplu.
D: :D
Eu: Ei, si..?
D: Vine..
Eu: Unde?
D: La mine..aici..
Eu tac..nu zic nimic. Fac o paralela intre doi oameni, si doua situatii
Unii oameni au lucrurile pe care le vor la picioare, dar nu se apleaca pentru a le obtine. Altii, isi doresc din tot sufletul un lucru, dar care e greu de obtinut, si mult prea departe, la multi kilometri distanta, dar pentru care se intalta cu greu, cate un centimetru, si fac eforturi ca sa le obtina..
Ma gandesc ca ar trebui sa-i spun ceva, pentru ca privirea ei inocenta asteapta o incurajare.
Eu: De-a lungul vietii cunoastem oameni, care ne pot bucura existenta, care ne pot face fericiti, sau care ne pot lasa rece. Oricum ar fi, de la fiecare om putem invata ceva. Depinde doar de modul in care noi invatam sa percepem lucrurile, sa le asimilam si sa le luam in seama. EL e o experienta a existentei tale, un baiat pe care nu-l vei putea uita usor..dar fiecare lucru trebuie sa se intample la timpul lui. Golul din sufletul tau pe care el ti-l provoaca acum, nu-l va putea umple peste 10 ani. Iar niciunul din argumentele lui nu poate justifica nepasarea permanenta pe care o afiseaza in fata ta. A-ti deschide sufletul e un inceput, a-ti arata sentimentele este un progres, iar a avea curajul sa-ti recunosti sentimentele reprezinta un real succes! Oricat de incetosate ar parea lucrurile uneori, niciodata ele nu sunt confuze.
D: Cu ce ma imbrac?
Eu: Deja ai alta privire.. Ce inseamna A pentru tine?
D: A..pai..e..un..un bun prieten
Eu: îhî..ok, hai acasa..
Dupa ce devastam intreaga camera si ne agitam pentru o modalitate de a pune pe noi doua haine care sa ne stea bine, iesim intr-un local X, unde stam vreo doua ore la un suc si povestim. Prezenta mea acolo, tin sa mentionez, era exact ca a 5a roata la caruta, dar am incercat sa ma incadrez corespunsator in situatia in care cei prezenti nu eram decat simpli prieteni iesiti la un simplu suc. Mda. In orice mod as incerca sa o spun, fie el oricat de elegant, iese exact acelasi lucru: ca un film bun regizat prost.
Stau unul langa celalalt..si ii privesc din fata. Sunt frumosi, le sta bine, si ma intreb ce cauta inca aici.. el o priveste intens si nu-si atinteste privirea nicaieri, pentru ca se observa ca nimic nu-i trezeste interesul asa cum o face simpla ei prezenta. E dispus chiar sa-mi auda mie aberatiile, bucurandu-se de ideea ca e EA acolo, langa el.
Cand ajungem acasa, nu ma obosesc sa-i explic ca se pierde in prezenta lui, si ca ar trebui sa recunoasca ca inseamna ceva mai mult pentru ea. Oricum nu ar spune. E orgolioasa. E leoaica. E de-a noastra.  Se aseaza pe pat, deschide laptopul, se uita la o poza cu el si cade pe ganduri.  Nu apucam decat sa schimbam cateva pareri despre acesta iesire, pentru ca A se intoarce dupa ea. O ia in brate, ea ramane tulburata, se retrage si se uita cu ochii mari tintiti spre el. Inima ii bate tare, si nu stie ce sa-i spuna pentru ca are prea multe idei in minte. El o ia de maine si-i spuna sa mearga cu el. Pleaca impreuna..nu stiu unde, stiu doar ca le va fi bine. Eu raman in camera mea, captiva in gandurile mele, intre ideea ca iubitul meu din liceu e dragostea vietii mele si faptul ca mi-e dor de I, intre prieteni, proiecte, cafele, genti si pantofi.
E ratiunea noastra, a femeilor, de a fi irationale.
26 martie->27 martie. Se schimba ora.. Lucrurile se intampla,dar nu sunt intamplatoare

P.S: "O iubire vindeca pe alta" (AMR)



4 comentarii:

  1. Dragul meu elf,
    Azi, in contrastul dintre perceptia vizuala si kinestezica si cea sentimentala, cea de-a 2a defineste realitatea. De fapt, in aceasta dimineata, afara e chiar intunecat, e frig si ploua. In casa e dezordine, iar nivelul de concret social si material e undeva sub mediu.
    Si totusi, urmez juramantul (Sfanta Cafea) si-mi indulcesc inceputul acestei zile cu bomboane de ciocolata.
    Aaa ... Da !!! Bomboanele ...

    N-are mai mult de o ora de cand a intrat in casa, dar i-am perceput si eu vibratiile pozitive. Nu-i de mult, dar e leu si n-am nevoie de prea multe date in ipoteza. Avea o sclipirea in ochi, iar faptul ca zambea mai mult decat vorbea, imi face si mai clara situatia ...
    Sincer, m-am gandit la discutia de aseara si m-am invinovatit oarecum ... Insa, n-am gresit ! Stiu prea bine !

    Am fost si eu candva, acolo. Intr-un moment din viata mea, am pornit pe un drum foarte anevoios. Ambitia, vointa, puterea, dorinta, iubirea si compromisul, m-au sustinut, ca de fiecare data. Am castigat !!! Pana la urma a fost asa cum mi-am dorit. Ba chiar poate mai mult. Insa ... Reusita mea a fost doar „pe contract”, un contract cu prea multe clauze ascunse, care au repersursiuni si acum, in prezent.
    N-ai sa ma auzi niciodata spunandu-ti ca e prea greu, ca nu pot sau ca regret ceva. Nu sunt eu, daca nu infrunt toate provocarile, insa, n-as sti cum sa-ti explic ca o astfel de experienta n-as mai repeta-o.
    A fost mult timp, am invatat multe. Ma intreb acum, daca as schimba termenii relatiei si as pastra acelasi interval de timp, care ar fi noul rezultat ? As fi mai invatata, mai fericita sau mai fericita prin necunoastere ?
    Ei i-am spus, cand toata lumea cauta fericire, se duce dupa ea. I-am vorbit si despre talentul meu special de a complica lucrurile, dar ... Sunt atatea feluri in care poti sa o obtii.
    Cand te uiti in urma si vezi cate resurse ai consumat pentru a atinge un punct la care visai ... Te intrebi la final daca s-a meritat. Eu, azi, dupa mult, mult timp, am raspunsul si pronunt un „Nu !!!” ferm.

    Gandeste-te la tine, vezi sa-ti fie bine, fa tot ce poti sa fii fericita ! Ramai visatoare, gusta iubirea, traieste liber, actioneaza sincer, fii tu !!! Tu nu depinzi de nimeni ! Tu esti frumoasa si sclipitoare doar prin tine individual. Nu faci parte din acea categorie de persoane care au nevoie de sprijin pentru a se reliefa !

    Si nu uita !!! Asculta-ti inima ! Ea e singura care nu te minte !

    P.S. : Giulia Grim, multumesc pentru aceasta dimineata :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua, numele meu este KNESS din SUA, va iubesc să împărtăşească mărturia mea cu tine toţi oamenii din lume m-am căsătorit la soţul meu despre 2 ani în urmă, vom începe având probleme la domiciliu ca ne oprim de dormit pe aceeaşi patul, luptă despre lucrurile mici El întotdeauna vine acasă noaptea târziu, bea prea mult şi dormit cu alte femei în parte nu am dragoste orice om in viata mea cu excepţia-l. El este tatăl meu copil şi nu Vrei să-l pierde pentru că am lucrat atât de greu împreună pentru a deveni ceea ce suntem si avem astăzi .few lună în urmă, el a decis acum să trăiască mine şi copil, fiind o mamă singură poate fi greu uneori, şi aşa am nimeni nu la rândul său, a fost inima broken.i numit mama mea si explica fiecare lucru la ea, mama mea mi-a spus despre mare MUTABA cum a ajutat-o rezolva problema dintre ei şi meu tata am fost surpriza despre Aceasta pentru că au fost fără reciproc de trei şi jumătate de ani şi a fost ca un miracol, cum s-au întors la fiecare alte. am fost regizat la mare MUTABA pe sale de e-mail: greatmutaba@yahoo.com şi
    explica totul la el, astfel încât el promite-mi să nu vă faceţi griji că el va arunca o vraja şi să facă lucruri reveni la cum ne în cazul în care atât de mult în dragoste din nou şi că a fost un alt spirit feminin, care a fost controlul meu sotul mi-a spus ca problema mea va fi rezolvată în termen de două zile, dacă cred că am spus OK, asa ca el a aruncat o vraja pentru mine şi după două zile dragostea mea într-adevăr a venit înapoi, cerându-mi să-l ierte sunt atât de fericit acum. aşa că de ce am decis să împărtăşesc experienţa mea cu fiecare organism care avea astfel problema de contact MUTABA mare rotiţă mare vraja lui greatmutaba@yahoo.com adrese de e-mail

    A STABILI URMĂTOARELE PROBLEME LA TOATE PE TOT GLOBUL:
    1. obtinerea tau iubitul sau sotul înapoi
    2. spirituale antiglont
    3. formare
    4. bani vraja
    5. lung viaţă vraja
    6. prosperitate vraja
    7. protecţia vraja
    8. ia o vraja de job
    9. a deveni un manager de vraja
    10. ia un împrumut imens fara a plati orice taxa de vraja
    11. obtinerea înşelătorie bani inapoi
    12. copilul vraja
    13. sarcina vraja
    14. libertatea vraja
    15. dragostea vraja
    16, fugă vraja
    17. invizibil vraja umane
    18. succesul sau trece vraja
    19. căsătoria vraja
    20. răzbunării vraja
    21. popularitatea vraja
    22. uciderea vraja
    23. Cancer vraja
    24. supranatural putere vraja
    25. nebunie vraja
    26. vraja de împrumut casa de liber
    27. producţia vraja de filme şi Film
    28. Hiv/SIDA vraja
    29. tuberculoza vraja
    30. pierde greutate şi corp vraja

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună ziua, sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenei mele și ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aduc înapoi, dar eu sunt tipul care nu credea niciodată în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, mi-a trimis poșta de vrajă și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Ex-ul meu ma sunat, eram atât de surprins, am răspuns la telefon și tot ce mi-a spus a fost că a fost atât de rău pentru tot ce sa întâmplat încât a vrut să mă întorc la el, că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singurul vrăjitor real și puternic care ma ajutat cu propria mea problemă. email: ogagakunta@gmail.com puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de asistența lui în relația dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895
    1) vrăji vrăji
    2) vrăji pierdute
    3) Vrăjile divorțului
    4) Vrăjile căsătoriei
    5) Vraja de legare.
    6) vrăji de rupere
    7) Înlăturați un iubit trecut
    8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie
    9) doresc să-ți satisfacă iubitul
    Contactați acest mare om dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă
    ogagakunta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau să spun tuturor de aici despre modul în care DR WALE mi-a schimbat soarta. Am lucrat ca vânzătoare într-o companie de automobile timp de aproape cincisprezece ani și abia am primit comision pentru a-mi plăti facturile în timp ce un anumit coleg de minte cumpăra case. Eram confuz în privința ei pentru că toată lumea era invidioasă pe cât de mult comision a primit. Nu am înțeles ce este în neregulă pentru că eram bun la meseria mea și nu era nimic în plus din ceea ce făcea ea care să o facă diferită și timp de aproape cinci ani nu am putut să-mi fac curajul să mă exprim în fața ei. Într-o zi, în timp ce m-a plimbat, am rugat-o să-mi dea câteva sfaturi și am optat să învăț de la ea, dar ea a spus că sunt mai bun la slujbă, ceea ce m-a făcut mai confuz pentru că evident, ea era mai bună. După multe conversații, ea m-a informat despre DR WALE care a făcut o vrajă de noroc pentru ea, ceea ce a făcut-o excepțională. Ea mi-a dat contactul lui și mi-a cerut să vorbesc cu el și să fac tot ce mi-a cerut el să fac. Au trecut șapte luni și tocmai mi-am cumpărat prima casă și am economisit suficienți bani pentru a-mi trimite fetele gemene la facultate. Am fost distrus și fără adăpost și nu mi-aș imagina niciodată că voi avea o casă atât de curând. Multumesc DR WALE. Cere-i ajutor și cu permisiunea lui, îi las numărul de contact direct WhatsApp / Viber : +2347054019402 SAU Email : drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere