duminică, 21 noiembrie 2010

EU

Sunt Adina

Se poarta blog urile ?

E duminica dupa amiaza si ma reculeg dupa un weekend lung si o saptamana incarcata. Din pacate vremea de afara nu ma face sa vreau sa ies din casa, ci ma impinge spre lenevie. Asa ca am ales sa adopt o atitudine de relaxare constructiva si sa scriu ceva, asa ca mi am facut si eu blog :)

Nu prea am inteles de ce isi fac unii blog. Nu inteleg de ce mi am facut chiar si eu. Sincer, am multe de spus, dar putine de expus. Si totusi, sunt o fire extravertita cu multe trairi, sentimente si emotii.

Cum am mai spus, Eu sunt Adina si sunt cea mai importanta persoana din viata mea, dar se intampla ades ca acest loc sa mi l fure altcineva pentru ca imi place sa iubesc din tot sufletul meu. Sunt Leu si multe din caracteristicile generale ale zodiei ma descriu pe mine. Curajoasa, puternica, mandra, ambitioasa si mereu cu dorinta de reusita, aspir spre cea mai buna pozitie si ma consider un "inamic" important. Cel mai mare defect al meu este sinceritatea, vorbesc prea mult despre mine, nu ma ascund si nu ma feresc de nimeni si nimic, imi asum riscurile si responsabilitatile pentru propriile fapte, dar nu plec capul pentru ca mandria nu ma lasa. Am un orgoliu care sufera mai mult decat mine atunci cand este atins si in momentele respective adopt o atitudine ofensiva, care de cele mai multe ori nu se materializeaza. Asa sunt eu, nu mi place sa fac rau. Am invatat sa am rabdare, sa astept pentru ca pana la urma reusesc sa obtin ceea ce imi doresc, am observat cum roata se intoarce contra sau in favoarea ta si acum, observ in continuare lumea din jurul meu, pe care o gasesc foarte interesanta in toate aspectele ei.

Imi place viata, imi place sa stiu, sa descopar, sa experimentez, sa traiesc in moment, sa simt emotii, sa reusesc, dar cel mai mult imi place sa iubesc. Ma iubesc pe mine, imi iubesc prietenii, iubesc sa traiesc in dupa regulile mele, iubesc muzica, il iubesc pe El.

Incerc sa fiu o persoana desavarsita

— Sunt uluit, spuse Bingley, cum de reuşesc toate tinerele domnişoare să fie atât de desăvârşite.
— Desăvârşite! Toate tinerele domnişoare! Dragul meu Charles, ce vrei să spui?
— Da, toate, cred. Toate pictează măsuţe, şi îmbrăcă paravane, şi împletesc punguţe. Nu cunoscuna care să nu ştie să facă toate astea şi, pe cuvânt, nu mi s-a întâmplat să mi se vorbească pentruprima oară de vreo domnişoară, fără să mi se spună cât e de desăvârşită.
— Lista dumitale cuprinzând enumerarea însuşirilor comune atâtor domnişoare, spuse Darcy, este mult prea adevărată. Cuvântul este însă folosit pentru o mulţime de femei care nu-l merită decât pentru ca îmbraca paravane şi împletesc punguţe; dar eu personal sunt departe de a fi de acord cu acest fel de a aprecia doamnele în general. Nu mă pot lăuda ca aş avea, printre toate cunoştinţele mele, mai mult de o jumătate de duzină care să fie cu adevărat desăvârşite.
 Nici eu, sunt convinsă, conchise domnişoara Bingley.
 Atunci, remarcă Elizabeth, desigur ca ideea dumneavoastră despre o femeie desăvârşită este foarte cuprinzătoare.
 Da! Foarte cuprinzătoare! Repetă Darcy.
 —  Oh! Desigur, strigă sustinatoarea-i devotată, nimeni nu poate fi considerat desăvârşit, dacă nu depăşeşte ceea ce poţi întâlni în mod obişnuit. O femeie trebuie să cunoască bine muzică, pictura, cântul, dansul şi limbile moderne, pentru a merita acest calificativ; şi, în afară de acestea toate, trebuie să aibă încă un nu ştiu ce în înfăţişarea ei, în felul ei de a merge, în tonul glasului, în ţinută şi felul sau de a se exprima; altfel nu merită calificativul acesta decât pe jumătate.
Trebuie să posede într-adevăr toate aceste însuşiri, confirma Darcy; şi la acestea toate, mai trebuie totuşi să adauge încă ceva şi mai esenţial — îmbogăţirea minţii sale printr-o lectura neîntreruptă.
Nu mă miră faptul ca nu cunoaşteţi decât şase femei desăvârşite. În aceste condiţii, m-ar mira să cunoaşteţi măcar una.
Sunteţi atât de pornită împotriva propriului dumneavoastră sex, încât va îndoiţi de această posibilitate?
Eu nu am văzut niciodată o astfel de femeie. Eu nu am văzut niciodată îmbinate laolaltă atâta har, şi gust, şi hărnicie, şi distincţie...

Mandrie si prejudecata, JANE AUSTEN
Din tot romanul, ideea despre femeia desavarsita mi a ramas cel mai bine intiparita in minte. Nu mi am creat niciodata un scop din a deveni astfel, insa prin felul meu de a fi stiu ca detin resursele necesare pentru a mi creea nu doar imaginea unei asemenea femei. Din pacate astazi, la fel ca si acum 200 de ani, se fac confuzii asupra imaginii femeii desavarsite. " Toate pictează măsuţe, şi îmbrăcă paravane, şi împletesc punguţe" sau altfel spus, toate au parul coafat incat nici o suvita nu sta rebela, toate au machiajul perfect ca sa acopere orice mic defect si toate hainele lor sunt foarte sexy si lasa sa se vada destula piele bronzata artificial. TOATE !!! , dar inafara de looks mai ai nevoie de multe altele. Insa unii barati nu sunt atat de norocosi incat sa gaseasca in acest prototip de femeie al secolului 21, una desavarsita.

Cum noi suntem critici subiectivi aspupra propriei noastre persoane, ramane sa culegem aprecierile, respectul si admiratia din partea celor din jurul nostru pentru a afla daca am reusit sa devenim acele femei desavarsite spre care tindem. Ma consider o persoana draguta si in unele momente chiar frumoasa (totul tine de atitudine si de starea de spirit!), dar niciodata nu am luat asta drept Asul din maneca. Sunt femeie si m as putea folosi de fizicul meu pentru a impresiona, dar aleg intotdeauna sa surprind prin dialog.

Sunt Adina si nimic nu poate schimba asta !
[prietenii stiu ce vreau sa spun] ;))

http://www.youtube.com/watch?v=NzNiE3ZUHdk

2 comentarii:

 1. Bună Adina :) Am răsfoit şi eu blogul tău..interesant şi fain :) Legat de întrebarea ta despre făcutul blogurilor..nu ştiu de ce îşi fac alţii..dar eu (şi probabil nu sunt singurul), blogul pe care l-am făcut este ca să transmit un mesaj. Cred că ce mai mulţi fac bloguri pentru a se face cunoscuţi şi celorlalţi şi nu zic asta într-un sens negativ.
  Cât despre faptul că ai vrea să devii desăvârşită..mm..baftă ;)) ..toţi am vrea, şi eu şi tu şi toată lumea dar părerea ea este că nu putem ajunge acolo. Simplul fapt că suntem oameni ne descalifică de a fi desăvârşiţi. Oricum..eu cred că spre ce tindem noi, ca oameni, este ca cei din jurul nostru să se simtă bine lângă noi..poate de multe ori să le fim pe plac..iar asta ne palce. Scuze că am scris cam mult. Foarte fain blogul ;)

  RăspundețiȘtergere
 2. Vlad ... Multumesc pentru aprecieri :)
  Da, blogul ... Intre timp, am aflat raspunsul la intrebare. Era undeva ascuns printre randuri. Usor, usor, am reusit sa recunosc de ce fac unele lucruri. E mai greu la inceput doar :p
  Cat despre desavarsire, e un fel de ideologie adaptata, deocamdata mult prea modificata.
  Am sa mai lucrez la acest aspect

  RăspundețiȘtergere