vineri, 25 noiembrie 2011

Tranzacţie de sentimente


    Azi m-am trezit în starea în care sunt în stare să mai scriu ceva. Nu ştiu dacă e vorba de inspiraţia de seară sau o fi inspiraţia din dimineaţa asta (:-/), dar constat că s-a împlinit un an de când, din când în când, înşir cuvinte în spaţiul virtual.
    Astăzi, n-am să fac decât să-ncerc să descriu dragostea în cuvinte, atât cât pot, căci de prea multe ori ţi-am povestit din dezamăgiri, iubiri platonice sau episoade cu aromă de toamnă, şi, între timp, am aplicat şi eu ecuaţia fericirii asupra propriei persoane. Sper să nu te văd mirat dac-am să-ţi mărturisesc că formula nu conţine decât multe emoţii, realizări, persoane dragi, moralitate, sinceritate, caldură, empatie, zâmbete. Mai e şi „aici, acum!”, când faci ce simţi, cum simţi, iar răutatea, orgoliile, trufia, ranchiuna sau invidia, n-au găzduire aici. E echilibrul perfect între tine şi ceilalţi.

....................................................................................................................

    Am găsit puţin timp, într-un alt spaţiu, am schimbat culoarea canapelei, pe care acum o împart cu un prieten nou şi am un planner. În rest, totul e aproape identic, amplificat de timp. Fac repede o recapitulare în minte şi în contabilitatea mea îmi apare foarte clar că ţi-am vorbit mult despre dragoste, relaţii şi prieteni, iar când am tras linie, am observat că am ieşit în profit; aşadar îmi păstrez acelaşi obiect de activitate şi cu ocazia acestui post, lansez un produs nou : dragostea privită din alt unghi.

    Încep cu o pauză de câteva secunde, pe care n-am cum s-o reprezint aici, dar te rog imaginează-ţi un chip uşor rupt de realitate, pe care se aşterne un zâmbet, răsărit din mijlocul inimii, care nu conteneşte să apară la intervale dese de timp. Ca să te fac să întelegi mai bine cum stau lucrurile cu acest produs, îţi explic că la început ai să te laşi greu convins de calitatea acestuia, pentru că probabil ai să spui că-i vorba doar de un alt sample, iar tu client pretenţios şi învăţat, nu te laşi uşor păcălit. Ce-i drept, unele campanii promoţionale pentru pasiuni de moment, îţi mai iau ochii câteodată şi investeşti mai mult decât trebuie, dar să nu uităm că aici nu vorbim de produse de bază, ci de bunuri de lux. Şi cum îţi spuneam ... La un moment dat vei realiza că într-adevar se merită să-l cumperi şi constaţi că ai făcut o investiţie bună.
    Sper că esti unul din cazurile fericite care alege o dragoste pura 100%, fiindcă nu ştiu dacă ai aflat, dar pe piaţa sentimentelor, din ce în ce mai puţini producători comercializează iubirea în starea ei naturală. Doar ca să aibă un rulaj mai mare, o dau la preţ mai mic şi scot din ea multe elemente, cum ar fi: respectul, compromisul în dragoste, devotamentul faţă de celălalt, bunul simţ, tandreţea, romantismul, înţelegerea. În schimb adaugă ingrediente artificiale şi ieftine. Spre exemplu : orgoliul, competiţia, minciuna, egoismul. Aşa că, uită-te bine ce scrie pe etichetă înainte să investeşti !
  
***
  
    Pune acest produs pe lista ta de cumpărături (valori) şi îţi promit că ai să fii mai fericit, pentru că ...
   Dragostea, e singurul lucru existent în lumea asta, din care indiferent cât de mult ai consuma, nu ajungi niciodată la saţietate. Dragostea, are întotdeauna aroma ta preferată. Dragostea e acel lucru, care îţi transformă locul preferat în spaţiul dintre mâinile şi trupul iubitului/iubitei. Dragostea, e de la pământ până puţin mai sus de cer. Dragostea, e atunci când l-ai/ai aştepta/-o aştepta 3 ore în ploaie fără umbrelă. Dragostea, e atunci când, indiferent de câte grade sunt cu minus afară, ţie tot îţi e cald. Şi în dragoste, „n-ai nici un motiv să nu faci ce-ţi dictează inima” (Steve Jobs), pentru c-aici toate ţi-s permise, căci ea-i de fapt un joc al cărui reguli le scrieţi în doi ...
    La urma urmei, dragostea nu e decât o tranzacţie de sentimente pentru care nu ceri nimic la schimb, dar din care câştigi mai mult decât valorile din depozitele băncilor elveţiene.

..........................................................................................................

P.S. : One Year Blog Anniversary şi 10000 de vizualizări (Să-l cresc mare!)

P.P.S. : One Year Blog Anniversary şi-atâtea alte motive ...


Prima dată am să dedic acest post bunei mele prietene, Andreea, a cărei zi de naştere este astăzi. La mulţi ani, fetiţă ! Fă totul pentru fericirea ta şi bucură-te de viaţa asta frumoasă. Şi chiar dacă ne e dor la una de cealaltă şi esti la vreo 2000 de km depărtare, distanţa dintre mine şi tine, ca prietene, e foarte mică. Te pup dulce !

***

Şi pentru că tot sărbatorim, îi mai spun încă o dată „La mulţi ani!” lui Alex, dar sar peste urările de rigoare pentru că am avut onoarea să i le transmit deja.

***

Pentru a nu ştiu câta oară, deşi poate pentru prima dată atât de oficial, dedic această postare persoanei care mă inspiră ... cea care mă face să am idei frumoase şi ganduri bune, cea care mă face să lupt, să vreau mai mult, cea care mă face să plang şi cea care mă face să rad, cea care mă face să mă simt şi copil şi mamă, cea care mă ţine atât de perfect în braţe, cea care stă de-atâta timp în mintea mea şi nu plăteşte chirie, cea la care ţin din tot sufletul, cea care mă lasă să o privesc minute în şir atunci când doarme, cea care va rămâne mereu în mintea şi inima mea, cea care m-a învăţat ce e acela respect, cea pe care o iubesc ... Îţi mulţumesc !

***

Şi cum nu puteam să nu trec astăzi şi prin vechile postări şi comentarii, printre toate motivele de bucurie, am găsit şi unul mai puţin vesel. De fapt, e un motiv lipsă ... Din păcate, criticul meu favorit şi-a încetat de ceva timp activitatea pentru mine, dar recitind vechile lui recenzii, mi-am amintit că atât timp cât a lucrat pentru mine, a făcut-o cu devotament. Aşa că mă întreb acum de ce a demisionat când făcea o treabă atât de bună ? Mi-ar plăcea, ca măcar din obişnuinţa avută în trecut sau poate chiar din plăcere (pentru că sunt sigură că încă îmi urmăreşti activitatea şi nu cred că te-am dezamăgit la capitolul ăsta), dar mai ales de dragul amintirilor frumoase, să mai treci (poate) o ultimă dată pe aici, să mă încânţi o impresie sinceră, în figuri de stil personalizate, cu substraturi în comunicare aşa cum ne plăcea, pentru că am certitudinea că nu ţi-ai dezinstalat dicţionarul în baza căruia obişnuiam să ne întelegem.

4 comentarii:

  1. Cea mai frumoasa postare,in sfarsit ai lasat orgoliul deoparte si ai scris din suflet despre dragoste si sentimente.Simple things are all we need a friend to guide to hold!te iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos...Special...Senzational...Profund...Ultimul paragraf m-a impresionat si mi-a ramas intiparit in minte...intr-o prietenie nu este loc de orgolii!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur k a revenit in viata ta persoana care te inspira si speram sa citim tot mai multe posturi scrise de tine. Tine-o tot asa...P.S Don't forget your promise.;):*

    RăspundețiȘtergere
  4. "Prietenia se masoara in amintiri,voie buna,liniste si iubire...prietenia inseamna iubirea suprema, cel mai valoros lucru, cea mai deschisa comunicare...adevarul cel mai sever,cel mai sincer sfat si cea mai mare comuniune de ganduri.Nu exista iubire mai mare si mai puternica decat cea pe care o exprima prietenia... un lucru bun devine mai bun si mai frumos daca poti sa-l imparti cu prietenii. Prietenii au ceva ce iti lipseste.. optimismul.Ei te fac sa simti ca totul va fi bine in lume cat timp iti vor sta in preajma.Kilometri obositori trec repede si ii parcurgi mai vesel, mai usor...Si lumea-ntreaga pare mai senina cand ai un prieten drept insotitor... Prietenii cei mai apropiati sunt cei care inteleg cel mai bine ce e cu viata noastra, carora le pasa de noi la fel ca si noua,care ne sunt alaturi la succese si la esecuri, sunt cei care rup farmecele asupra singuratatilor noastre.Prietenii trainici sunt cu adevarat una dintre bogatiile vietii.Avutia ta este acolo unde sunt prietenii tai.Temelia adevaratei prietenii este incredere !!!Edificiul ei-respectul.....Prieteni, tovarasi de drum,iubiti, ne sunt cei care ne acorda increderea lor deplina....Tot ce pot face pentru prietenul meu este sa-i fiu pur si simplu prieten..Nu am averi cu care sa-l rasplatesc..Daca el stie ca prietenia lui ma face fericit, nu va dori o alta recompensa.In asta consta maretia prieteniei..Un prieten te accepta asa cum esti...dar spera la ceea ce ai putea sa fii....... Pt a-ti face un prieten trebuie sa mai inchizi cate un ochi.Pt a-l pastra, insa, pe amandoi. Un prieten este cineva care te stie pe dinafara si inca-i mai place ce vede.'' Cu drag, Giulia Grim

    RăspundețiȘtergere