luni, 31 ianuarie 2011

Express

Poate ...
Poate tu stii mai bine.
Sigur stii !

Ce faci atunci cand, in imaginea ce te oglindeste, culorile nu au chiar nuantele care-ti plac ? Nu vad decat doua solutii. Prima ar fi sa le accepti asa, iar a doua, sa le retusezi.

Cum schimbi tu structura unor lucruri care te definesc, astfel incat "adevarurile" tale sa devina general valabile, sa fie identice cu ale celor din jurul tau, ca sa poti interactiona conform ecuatiei ? Eu, nu mi-as dori si n-as putea fi niciodata un alt exemplar al unei anumite categorii. Aleg sa fiu eu; instinctul ma sfatuieste, kinestezicul imi da emotiile indispensabile si iubesc simplu si sincer. Intr-adevar, vad oameni care aleg calea mai simpla, care se conformeaza. Ii vad razand destul de des. Imi place sa-i observ, dar nu renunt la intensitatea actiunilor mele. Chiar azi dimineata ii spuneam unei prietene : "I'm true. So I keep it real!"

Am un fel de a fi pe care nu-l pot defini. Prietenii imi spun : "E Adina" ... Si toata lumea intelege ... Pacat ca in ultimul timp nu ma mai regasesc in definitie, asa cum o faceam cand a fost lansata. Nu ca n-ar mai fi adevarata, e doar un alt fel de Adina ...

.........................................................................................................

Dimineata ... Iar ... Dupa meniul cafea-muzica-tigari se iveste o fereastra de liniste in ambianta. La biroul ei, printre teancuri de foi, carti si tehnologia auxiliara, sprijinita int-un cot, privirea ii trece prin lentilele ochelarilor si focalizeaza undeva in gol. In ciuda logicii ei demonstrate, trage puternic din tigara si se gandeste la dezordinea din lumea ei, in incearcarea de a o deslusi. E drept, are abilitatea de a gasi orice lucru, oricat de amestecate ar fi, dar raspunsurile la intrebarile care i se repeta de atata timp, unde sunt ?
Intre atatea riscuri si compromisuri, printre incercari, ridicari, lacrimi sau priviri triste, zambete desarte, emotii, batai necontrolate ale inimii, intre atatea lucruri matunte care ii dau expresia din oglinda de azi, pastreaza aceeasi sincera abordare. Plina de curaj, incepe iar, si iar ... si iar ... O ghideaza un sentiment de reusita. Increderea in ea si sinceritatea, sunt cele mai de pret lucru atunci cand ramane singura.

Trage o prima concluzie, cu cat e mai greu, cu atat e mai palpitant, mai interesant si mai mediatizat. Nimic nou ! Atat de "ea". Bun ... La ce o ajuta asta ?
Jocul, oricum s-ar desfasura, e vicios. Ilicit sau legal, ambele sunt pe gustul ei. Jongleaza cu abordarile, are una preferata, dar aparenta simplitate a ei e direct proportionala cu complexitatea si agravarea situatiei.
Observa ca pana si in exprimare foloseste cuvinte lungi, cu rezontanta, cu multe consoane ...  Da, ea e cea mai puternica consoana din alfabet. Nu toata lumea poate sa o pronunte :)) In schimb, din cand in cand, alege cate un individ, caruia ii da lectii de dictie.
A doua concluzie : Toti studentii din ziua de azi sunt dezinteresati, prosti, complexati sau ocupati.
De ce oare-si mai bate capul ? Oricum joaca mai bine ilegal non-stop.
Raspuns : Pentru ca are vointa, incredere si prea mult timp [cred :))]. Sau mai simplu, pentru ca se plictiseste sau n-are ce face [P.S.: proasta optiune pentru entertainment].
Concluzia numarul 3 vine imediat dupa cele scrise mai sus: Ideea e ca s-a cam plictisit si s-a saturat de micile scenete. Vrea si ea ceva de lung metraj.
[!!! A se observa si nota de aroganta !!!]
Dai ceva nou. Dai ceva mai bun. Dai ceva pe masura ei. Si-a creat imunitate la ultimele joculete si a ajuns la satietate.
Piece of advice : Exploreaza, draga mea. Sapa mai sus pe insula aceea, comoara nu-i in zona asta !

Din pacate, ceva ii distrage atentia si o enerveaza. Renunta sa se mai gandeasca la topicul asta, stinge un capat de tigara cu ura, se ridica de pe scaun si se hotaraste sa schimbe atmosfera.
Pupilele i s-au dilatat, inima ii bate mai tare si da din picioare nervos. E ca un leu in cusca. La urma urmei, oricum nu-i place starea asta pentru ca s-a saturat de ea. Se exteriorizeaza prin altele, mai trimite cateva mesaje, pana la urma isi revine. Si va reveni si asupra "problemei".

Concluzia finala e ca vor mai fi si alte concluzii. Unele se mai schimba, se adapteaza la prezent, la caracter, dar mereu cea mai importanta va ramane ea !!!

Se duce la oglinda, se priveste, isi admira unghiile, tinuta si zambeste ... ironic. Capu' sus !

Stop joc !!!

5 comentarii:

  1. Nu pot lasa un comentariu referitor la postarea asta pentru ca nu am cuvinte, dar pot sa zic ca e asa relaxant sa-ti citesc blogul si sa ascult o melodie pe fundal..:X

    RăspundețiȘtergere
  2. Concluzie: poti avea cate fete iti doresti sau mai bine spus cate fete isi doresc ceilalti sa vada la tine. Dar asta nu are nici o importanta daca ei nu iti pot vedea trasaturile tale definitorii, ceea ce ascunzi tu in spatele anumitor masti. Ceea ce reprezinti tu in esenta conteaza!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca si femei, trecem prin anumite momente in viata noastra in care asteptam ca nebunele un telefon care intarzie sa apara, iar cand auzim apelul telefonului, nu e nicidecum de la cine ne-am astepta. Desi e mama, o prietena draga sau un amic din liceu, tot nu suntem multumite. Apoi ne simtim usor vinovate si dezamagite de noi, pentru ca am respins apelul mamei, cu repezitul gand ca vom spune ca dormeam, eram la cursuri sau orice alt motiv inventat... Si totusi..EL nu mai suna...
    Zappezi canalele televizorului si te opresti la un post de muzica, urmarind siluete frumos conturate din imaginea unui videoclip nou, al unei melodii in care te regasesti. Iti atintesti privirea din nou pe ecranul telefonului. Dai pilota la o parte, de parca ai incerca sa te ridici din pat; simti aerul rece din camera pe pielea ta care inca are mirosul cremei de corp cu migdale lasand sa se vada lenjeria de noapte de culoarea visinei crudei. Respiri adanc si te ridici hotarata. Lasi apa sa curga in cada, timp in care ai pus repede si de cafea. Iti aprinzi o tigara slim adulmecand cu pasiune fumul. Te enervezi din cauza unor ganduri trecute fugitiv prin minte, iti iei un prosop de pe raftul din dulap si te duci la dus nu inainte de a strange strans cu pumnii prosopul, mirosindu-l pret de cateva secunde.

    ***

    Incerci sa iti dai seama ca, in general, viata ta e frumoasa, esti o femeie implinita, iar linistea ta sufleteasca nu depinde de atentia pe care ti-o acorda sau nu EL. Te uiti imprastiata prin camera si iei telefonul in ambele maini ca sa te uiti la ceas. “one missed call”. Lasi telefonul pe pat, iti treci usor mainile prin par, te pregatesti, iti iei geanta si pleci. Ai intalnire cu fetele la cafea.

    RăspundețiȘtergere